Negociació. Mesa Sectorial sanitat
Propostes

La Consellera de Sanitat Universal es reuneix amb Simap-Intersindical Salut

La reunió, de caire informal i allunyada de qualsevol protocol, va tenir lloc ahir a les 16,30 hores. Va consistir, com és habitual en aquests casos, en una presentació de l'equip directiu als representants de les organitzacions sindicals, on també assistiren la Secretària Autonòmica, el Sotsecretari i el Director General de Gestió Econòmica i Recursos Humans.

31 / 07 / 2015 | Intersindical Salut

Propostes d'actuació sobre el sistema sanitari públic i de negociació col•lectiva a la Mesa

"Recuperem la sanitat pública valenciana"


En principi la Consellera va comunicar que la primera reunió formal de la Mesa Sectorial seria al setembre, en la qual tenia previst presentar a les organitzacions sindicals els eixos bàsics de la seua acció de govern; mentre tant, però, havia volgut reunir-se amb el sindicats perquè li transmetérem aquelles qüestions que des del nostre punt de vista consideràrem prioritàries.

SIMAP-INTERSINCICAL SALUT va aportar un primer document de propostes generals, sota el títol de "Recuperem la sanitat pública valenciana", on no estan totes, però si aquelles que hem considerat com més importants i que, a més, caldria desglossar i desenvolupar. Així i tot, en la roda d'intervencions férem èmfasi en qüestions com la reversió de les privatitzacions de la gestió sanitària dels departaments i dels serveis logístics, la suspensió dels repagaments, la universalització de l'assistència i el finançament just de la sanitat.

Pel que fa als temes relatius a personal plantejàrem l'elaboració d'un nou Pla d'Ordenació de Recursos Humans on es planifique l'adequació de les plantilles a les necessitats, la programació de les ofertes d'ocupació i els concursos de trasllat per acabar amb la precarietat laboral. També la regulació de les borses de treball, suprimint la disposició addicional primera de l'actual ordre de borsa, l'aplicació dels principis d'igualtat, mèrit i capacitat a tots els processos selectius, inclosos els de càrrecs directius. Per últim, es va fer una referència a l'actualització de les categories professionals, la creació de noves i en qualsevols cas, una revisió de les funcions decimonòniques que actualment estan en vigor.

La Consellera es va comprometre a recollir totes les demandes i a establir un calendari de negociació per la Mesa Sectorial. Malgrat tot, va insistir en que les bones intencions depenien dels pressupostos de l'Estat i de la possibilitat d'un major finançament autonòmic. En particular, va comentar que el finançament actual sols arriba a cobrir el 80% de les necessitats bàsiques del sistema sanitari i que restaven pendents de pagament factures per un import de 400 milions d'euros. En eixe estat de coses, era realment difícil prendre iniciatives de millora i que en la mesura en que millorara la situació financera, aquesta repercutiria en uns sanitat pública, universal, gratuïta i de qualitat.

A grans trets, aquest va ser el contingut de la reunió. Sembla que hi ha una bona predisposició, però hem d'esperar al setembre perquè es concrete la seua actuació i al Ministre Montoro, de qui depèn que els valencians rebem el finançament que, en justícia, ens correspon.

reunió conselleraDeixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.