Reclamació

Més de 8.000 aspirants podran repetir l’oposició a zelador de 2009

El TSJ de la C. Valenciana rebutja la decisió de la Generalitat de rebaremar als afectats

19 / 04 / 2015 | Intersindical Salut

El TSJCV ordena la repetició de l'examen de zeladors de 2009

INTERSINDICAL SALUT-Iv es congratula de la decisió del Tribunal que reconeix que es van vulnerar els drets dels aspirants i, al mateix temps, manté a les seves places a aquells que en el seu moment van aprovar l'oposició.

Ahir va ser notificat als Serveis Jurídics d'Intersindical Salut l'acte del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, per la qual es comunica a les parts, la decisió d'aquest Tribunal sobre l'execució definitiva de la sentència que, en el seu moment, anul·lava el primer examen de l'oposició de zeladors realitzat en 2009.

En aquest acte el TSJCV desestima la proposta de la Conselleria sobre els termes de l'execució de la sentència, que solament preveia una rebaremació dels recurrents i dóna la raó als demandants que exigien la repetició de l'exercici. Literalment ho fa en els següents termes:

“1º.- No tenir per executada la sentència en els seus propis termes en relació amb els recurrents.

2º.- L'Administració procedirà a repetir el primer exercici a tots els opositors que van ser suspesos.

3º.- Aquells que superin el primer exercici seran convocats a la realització del segon exercici.”


Rafa Reig, Pedro Rovira i Ana Marcos com a taula del CONSELL NACIONAL, dissabte 18 d'abril, en el qual se sol·licita a l'afiliació la signatura o no de:
- DECRET DE SELECCIÓ I PROVISIÓ.
- ORDEN DE BORSA
- PLA D'IGUALTAT.
- EXPLICACiÓ DE LA SENTÈNCIA TSJCV DE ZELADORS.


A més, El TSJCV, emparant-se en la jurisprudència del TS, explicita que aquesta execució no afecta a aquells aspirants que van ser seleccionats en el procés i, per tant, mantenen la seva situació jurídica actual.

Els fets es remunten a l'any 2009, quan es va realitzar el primer exercici del concurso oposició de zeladors, corresponent a la OPE de 2005, en la qual s'havien de proveir un total de 675 places. L'examen va ser una autèntica aixecada de camisa per als aspirants, perquè, a més de tenir un elevat grau de complexitat, la qual cosa va provocar que solament 375 aspirants els superessin d'un total de 675 places, hi havia un considerable nombre de preguntes amb un plantejament incorrecte.

Tot això va obligar al tribunal a modificar la nota d'aprovat i a anul·lar algunes preguntes. El resultat final va ser que no hi havia suficients preguntes de reserva com per substituir les anul·lades i mantenir, al mateix temps, el percentatge de preguntes corresponents al temari general i específic de la prova, que establia la convocatòria, amb la qual cosa el Tribunal va optar per no tenir-les en consideració.

A partir d'aquest moment i com a conseqüència de l'actitud de la Conselleria, es va iniciar un viacrucis judicial en el TSJ que, malgrat la fallada favorable als demandants, van ensopegar amb la negativa de la Conselleria a executar la sentència en els seus justs termes, sense reconèixer el seu dret a repetir l'examen; oferint únicament la possibilitat d'una rebaremació, utilitzant les preguntes de reserva que el Tribunal va desestimar al seu moment a gratcient que era un incumpliment de les bases de la convocatòria.

Amb l'acte del TSJ, es restitueix el dret de tots els aspirants que no van superar la prova a repetir l'exercici i seguir el procés amb normalitat, a més de respectar els drets consolidats del personal que va aprovar definitivament el concurs-oposició. Això obliga a la Conselleria a habilitar 675 places perquè els aspirants afectats continuïn conservat els seus drets intactes i a convocar-los per a la realització d'un nou exercici. Una circumstància que és doblement positiva, perquè, a més de preservar els seus drets, donarà opció a consolidar 675 places mes de les previstes; un fet que, per a un col·lectiu que sofreix un 34% d'interinitat, segons les dades del Pla d'Ordenació de Recursos Humans publicat al juny de 2013.

INTERSINDICAL SALUT felicita amb això al col·lectiu de zeladors i al conjunt de treballadors de la sanitat pública, perquè es fan prevaler els seus drets a l'accés a un lloc de treball mitjançant un procés de selecció transparent i ajustat a la legalitat. També volem felicitar, especialment, a les persones recurrents per la seva integritat, determinació i unitat; ja que han sabut mantenir la seva reivindicació en favor de l'interès general i, en ocasions, en contra dels interessos individuals, ja que la proposta de la Conselleria permetia a un d'ells superar l'exercici i que s'han vist sotmesos a múltiples pressions i desqualificacions per part de persones i organitzacions que, en lloc de vetllar per l'empleno de la legalitat, han anteposat sempre els seus interessos personals i institucionals.

Per a Intersindical Salut amb aquesta execució de sentència definitiva guanyen els treballadors i treballadores de la sanitat pública, guanya el Dret i guanya la Justícia. Perden les conductes arbitràries i les alienes a l'interès general.

zeladorDeixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.