Reclamació

Carrera i desenvolupament professional del personal estatutari temporal de llarga duració.

El jutjat Contenciós Administratiu 3 d'Alacant s'ha pronunciat FAVORABLEMENT a les pretensions formulades pels serveis jurídics de INTERSINDICAL SALUT contra l'Administració per desestimar la sol·licitud d'inclusió en el sistema de desenvolupament professional a quatre persones afiliades a esta organització.

30 / 05 / 2017 | Intersindical Salut

Els Serveis Jurídics de INTERSINDICAL SALUT han reclamat per a les persones afiliades en este judici:

1.- El reconeixement de l'ACCÉS AL SISTEMA DE DESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL.

2.- La PERCEPCIÓ DELS IMPORTS QUE AÇÒ SUPOSA.

bons resultats que està obtenint-se de la política de reclamació judicial que va encetar INTERSINDICAL SALUT, mitjançant els Serveis Jurídics pròpis

L'Administració ha argumentat que per accedir a la pretensió dels demandants cal seguir un procediment administratiu per determinar els efectes econòmics.

El jutjador, per la seua part, ha estat molt clar i contundent en els seus arguments, afirmant que «aquest procediment l'hagués pogut iniciar l'administració d'ofici i haver regularitzat la situació de tots els interins de llarga durada de conformitat amb les exigències de la Sentencia del Tribunal de Justícia de la UE i no esperar a judicialitzar cadascun dels assumptes» motiu pel que rebutja l'argument de l'administració.

Per altra banda es valora la sentencia del Tribunal Suprem 402/2017 de 8 de març, dictada en cassació mitjançant la qual es confirma plenament la dictada pel Tribunal Superior de Justícia de la CV 803/2015 de 21 de desembre, fet que aboca al jutjat a considerar afirmativament allò que en eixe judici es demanava, i que ja va ser estimat pel TSJCV.

Davant les argumentacions esgrimides per la justícia en aquest Fallo, s'afirma que no hi ha elements que permeten, a hores d'ara excloure al personal estatutari temporal de l'àmbit d'aplicació de la Directiva 1999/70/CE de 28 de juny.

El Fallo de la Sentència,

1) ESTIMA íntegrament la demanda interposada.
2) ANUL·LA les resolucions de l'Administració, desestimatories del reconeixement de grau a les persones demandants.
3) RECONEIX I DECLARA:
3.1.- El DRET A SER INCLOSES EN EL SISTEMA DE DESENVOLUPAMENT/CARRERA PROFESIONAL.
3.1.- El CÀLCUL I ABONAMENT DE DIFERENCIES SALARIALS no prescrites des de la data de sol·licitud.


INTERSINDICAL SALUT valora molt positivament aquest pronunciament de la justícia, que amb gran contundència i claredat, argumenta i reconeix el dret del personal estatutari temporal a l'accés al sistema desenvolupament i carrera professional.

Així mateix, des del sindicat, informen dels bons resultats que està obtenint-se de la política de reclamació judicial que va encetar INTERSINDICAL SALUT, mitjançant els Serveis Jurídics pròpis, política que ha anat coadjuvada per la insistència davant l'administració de la conveniència per a l'interès dels treballadors i de les traballadores de la sanitat pública, i també per a l'interès general, doncs la jurisprudència dels tribunals ha estat clara i l'endarreriment en la solució d'ofici d'aquest assumpte, no reportarà altra cosa que la judicialització, l'assumpció d'endarreriments i de continuar en eixe posicionament, la condemna en costes que els jutjats i tribunals no tardaran en aplicar amb rigor a l'administració per obligar al seu personal a reclamar els drets mitjançant la justícia.
tribunals i jutjats sentencia desenvolupament i carrera professionalDeixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.