Denúncies
Reclamació

Paralitzem el concurs d’adjudicació de les obres d’enderrocament de la Fe Campanar

Un estudi de 2001 posa en dubte la declaració de runa de l’hospital La Fe de Campanar i el seu enderrocament i, en el mateix sentit, una recent inspecció de Treball confirma que no hi ha risc pels treballadors i usuaris que actualment utilitzen les instal·lacions

30 / 06 / 2015 | Intersindical Salut

Un estudi de viabilitat encarregat per la Conselleria de Sanitat a l’empresa Antares Consulting en 2001, dintre del Pla de Modernització de l’hospital La Fe de Campanar, quan ja estava prevista la construcció de les noves instal·lacions de La Fe de Malilla, preveu la rehabilitació dels pavellons infantil i maternal per la posada en funcionament d’un hospital general bàsic, la de l’actual centre de rehabilitació com a centre quirúrgic i de rehabilitació i la de l’escola d’infermeria com a edifici de serveis generals.

Per la seua banda, una inspecció realitzada la setmana passada per la Inspecció de Treball, per valorar si l’estat dels edificis actuals de La Fe suposa un risc pels treballadors i usuaris que actualment fan us de les instal·lacions, confirma que no existeix cap amenaça per la seua seguretat.

SIMAP-INTERSINDICAL SALUT traslladarà a la nova Consellera de Sanitat la petició de la suspensió provissional del concurs de licitació de les obres de demolició

Per a SIMAP-INTERSINDICAL SALUT aquests dos elements venen a qüestionar, si més no, la urgència amb la que el Conseller de Sanitat va publicar la licitació de les obres de enderrocament de La Fe de Campanar al·legant, categòricament, que les edificacions estaven en estat de runa. Al parer del sindicat, no queda suficientment demostrat, per part de la Conselleria, que l'única opció per la reconversió de l'hospital de La Fe de Campanar siga el seu enderrocament i la construcció d'un de nou i, molt menys, la justificació en la urgència per la licitació de les obres de demolició que, com sabem, es va publicar, amb molta precipitació, en plena campanya electoral hipotecant les decisions del futur Consell de la Generalitat.

Des de SIMAP-INTERSINDICAL SALUT pensem que, per l'impacte económic i assistencial que suposa la posada en funcionament d'un nou hospital a l'àrea d'influència de la ciutat de València, és necessària una reflexió tranquila i una valoració acurada de les diferents alternatives, que passen per la contrució d'un nou o per la rehabilitació del actual, i, en cap cas les decisions s'han de prendre amb precipitació i sense explicar als agents implicats en el procès assistencial i a la ciutadania en general els avanteges i inconvenients que casdascuna d'elles comporta. Tot el contrari del que s'ha fet fins ara, on s'han près decisions amb presses i amb total manca de transparència.

Per totes aquestes raons, SIMAP-INTERSINDICAL SALUT traslladarà a la nova Consellera de Sanitat la petició de la suspensió provissional del concurs de licitació de les obres de demolició, per obrir un nou període d'estudi on realment s'avalue la idoneitat de les dues opcions i el seu cost econòmic; sempre amb transparència i participació dels agents implicats en la presa de decisions.

concurs adjudicaciDeixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.