Treball
Oposicions

Reunió Conselleria de Sanitat 17-05-21

Reunió Conselleria de Sanitat 17-05-21
17 / 05 / 2021 | Intersindical Salut

La Directora General de Recursos Humans convoca a Sindicats de Mesa sectorial per a respondre a qüestions plantejades pels agents socials. E nel dia d'avui, 17 de maig de 2021, ha tingut la primera reunió de les convocades per a donar resposta a diverses qüestions de rellevància.


⦁Dels més de nou mil contractes per Covid , el pròxim 31 de maig es renovaran 6.050 d'ells. Els criteris de cessament seran els establits en Mesa sobre Selecció i Provisió, no obstant això, es dóna preferència al reforç d'ATENCIÓ PRIMÀRIA per a donar cobertura al programa de vacunació. Aquesta circumstància pot donar lloc a alguna mobilitat geogràfica que serà en qualsevol cas residual.
⦁Davant el rebuig unànime dels sindicats per la creació de la figura d'una EMPRESA PÚBLICA per a la gestió sanitària, la Subdirectora de Recursos Econòmics aclareix que està en fase de PROJECTE. L'única reversió en marxa és el departament de farmàcia d'Institucions soci-sanitàries i de ERESA. Sobre la reversió de l'Hospital de Torrevella, ha manifestat que no s'ha adoptat cap opció de com abordar-la.
⦁LA DIRECCIÓ GENERAL DE SALUT PÚBLICA, avança que es pretén la estatutarización del personal, actualment funcionari, amb la finalitat d'aconseguir una homogeneïtzació de les seues retribucions respecte al personal estatutari.
Així mateix s'ha tornat a sol·licitar la creació d'una Mesa tècnica per a tractar la millora de les condicions de treball del personal de Salut Pública.
S'insta a l'aprovació definitiva del Decret de Productivitat variable del personal de Salut Pública.
⦁DIRECCIÓ GENERAL D'ASSISTÈNCIA SANITÀRIA
En Atenció Primària s'han adquirit 138 vehicles, actualment i abans de noves licitacions, s'està a l'espera del nou document sobre transport públic. Pròximament es donarà informació sobre l'adquisició de vehicles especials (tot-terreny) i conductors

Respecte al cobrament de la dispersió geogràfica, cal significar dues situacions;

⦁Els contractes covid adscrits a un Centre de Salut, que han de cobrar-la, sense perjudici d'algun error puntual.
⦁Els contractes covid adscrits a un centre de gestió que en aquest cas no el cobrarien

⦁S'està treballant en la conversió en places estructurals, encara que no s'ha pogut concretar percentatge d'aquesta transformació, encara que han de tractar-se el més ràpidament possible per a ser incloses en els pressupostos del pròxim any.
⦁S'està avançant en el pla de vacances per departaments, si bé, s'ha manifestat que seran xifres similars a les de l'any passat.
⦁Meses tècniques pendents; Atenció Primària, SES i Salut Pública. Respecte a la unificació del SES, s'està pendent d'aqueixa Mesa per a abordar la situació del seu personal.
⦁Sobre la paga Covid, s'han produït 16.000 reclamacions, es preveu que es resolguen per a últims de mes o primers de juny.
⦁BORSA I OPES
Conselleria anuncia que a partir d'avui en sis mesos es reprenen les proves presencials de les OPES convocades, es començarà per les categories que hi haja menys inscrits, es prendran totes les mesures de seguretat. S'anunciarà almenys, amb un mes d'antelació.
⦁L'Edició 18 aquesta cautelarment suspesa, Conselleria ha recorregut aquesta decisió judicial. No obstant això, els llistats provisionals es publicaran al juny i els definitius després de l'estiu.
⦁La OPE d'infermeria de 2016 prendran possessió després d'estiu, encara que l'adjudicació siga al juliol.
⦁L'Edició de 2019 es preveu per a novembre de 2021, sobre aquest tema ha anunciat que no puntuarà el temps treballat en centres concertats, anterior a l'obertura d'aquesta edició. Per a aquesta afirmació s'ha basat en una Sentència favorable a l'Administració.
⦁El temps treballat durant els períodes d'ESTAT D'ALARMA (els dos), es puntuarà com a llocs de difícil cobertura.
⦁OPE de zeladors, s'estan resolent recursos, en breu es publicarà llistat definitiu.
⦁BIBLIOGRAFIA derogada, NO ES PREGUNTARÀ SOBRE ELLA, aquesta circumstància ocorre en la OPE de 2017 d'Infermer Inspector.
⦁Les places de OPE per a 2021 és del del 110% de la taxa de reposició.

ope


GUILLERMO RODRÍGUEZ BLASCO | 18 / 05 / 2021 - 13:16

No és cert:

A Primària n’hi ha acomiadaments. Demaneu informació. I de gent que ha col·laborat en les vacunacions.

I només cal llegir el decret llei (d’urgència) per saber on aniran a parar les persones que treballen a les concessions. La mobilitat del personal serà impossible en aquestes àrees.

G.


Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.