Denúncies

INTERSINDICAL SALUT denúncia la falta de transparència en els cursos de RESSONÀNCIA MAGNÈTICA

Intersindical Salut denuncia la falta de transparència en l'assignació de cursos sobre maneig d'equipament i exploració en ressonància magnètica.

24 / 01 / 2018 | Intersindical Salut

El passat 8 de gener, segons fonts d'aquest sindicat, es va donar inici a una sèrie d'actuacions formatives, en diferents hospitals de la xarxa pública, dirigides a la formació i actualització de personal Tècnic Superior en Imatge per al Diagnòstic en el maneig d'equipament i exploració en ressonància magnètica.

Segons ha pogut saber Intersindical Salut, aquestes actuacions formatives han sigut implantades des del més absolut obscurantisme, amb una total falta de transparència i arbitrarietat.

Segons ha pogut saber Intersindical Salut, aquestes actuacions formatives han sigut implantades des del més absolut obscurantisme, amb una total falta de transparència i arbitrarietat, de tal forma que s'ha prescindit totalment d'una convocatòria pública i d'un mínim procés de concurrència per a seleccionar als professionals que puguen optar a aquesta formació.

Pel que sembla, l'assignació de personal per a aquests cursos s'ha fet de forma discrecional, entre el personal amb la titulació requerida, per part de les gerències dels diferents centres davant el desconeixement de la majoria de Tècnics Superiors en Imatge per al Diagnòstic que formen part de les plantilles dels hospitals Clínic de València, La Fe o Dr. Peset entre uns altres.

Preguntant a l´EVES, institució responsable de l'execució dels cursos, pel procés seguit sobre l'elaboració i tramitació d'aquesta formació, s'ha respost indicant que la institució de formació sanitària s'ha limitat a preparar els continguts del curs, i que aquests s'han impulsat desde la Direcció general d'Assistència Sanitària, però que en cap cas s'ha gestionat el procés formatiu, ja que la pròpia direcció general ha encarregat el procés del seu desenvolupament a les Gerències dels Centres.

Substitucions per el “bolsí”

D'altra banda, als fets denunciats cal afegir que les substituciones del personal triat discrecionalment per a la realizació d'aquests cursos, no s'han realitzat per assignació de candidats de la borsa d'ocupació temporal de la Conselleria, com a marca el procediment per a la realització de nomenaments superiors a quatre dies. cal recordar que aquests processos formatius comprenen dos blocs de tres mesos cadascun.

Davant els fets denunciats, Intersindical Salut ha elevat una enèrgica protesta davant l'administració sanitària en la qual qualifica una falta de transparència i de coordinació inadmissible, que ocasiona la vulneració dels principis d'igualtat d'oportunitats entre els professionals sanitaris de la categoria.

intersindical salutDeixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.