Denúncies
Privatització de la sanitat

Intersindical Salut celebra la suspensió de la privatització de la sanitat en la Comunitat de Madrid

Intersindical Salut celebra l’anunci de suspensió de la privatització de la sanitat pública de la Comunitat de Madrid.

28 / 01 / 2014 | Intersindical Salut

Ahir el President de la Comunitat de Madrid va comunicar, en roda de premsa, la decisió de suspendre la privatització de sis hospitals públics, així com la dimissió del Conseller de Sanitat, el Sr Lasquetty.

Intersindical Salut celebra l’anunci de suspensió de la privatització de la sanitat pública de la Comunitat de Madrid.

Ahir el President de la Comunitat de Madrid va comunicar, en roda de premsa, la decisió de suspendre la privatització de sis hospitals públics, així com la dimissió del Conseller de Sanitat, el Sr Lasquetty.

Aquesta anunci constitueix una gran noticia pels que defensem un model de sanitat pública de gestió directa i per la ciutadania en general, així com un revés important per les polítiques privatitzadores del Partit Popular, en aquest cas de la Comunitat de Madrid, però estem convençuts que suposarà un precedent perillós per futures iniciatives a altres territoris de l’Estat.

Aquesta claudicació sols és atribuïble a la mobilització ciutadana i del personal sanitari al voltant de les marees blanques i la perllongada vaga del sector. A aquest rebuig ciutadà, s’ha sumat la justícia admeten a tràmit nombrosos recursos, que anaven contra el procés d’adjudicació del concurs o, fins i tot, per la tutela de drets, entenent que la cessió de la gestió de la sanitat pública podria constituir un atemptat contra el dret a la salut, recollit per la Constitució i la Llei General de Sanitat. La justícia ha estat la gota que ha vessat el got al dictar la suspensió cautelar del procés; una decisió que genera inseguretat jurídica a les empreses adjudicatàries i, òbviament, un entrebanc a la materialització econòmica immediata de les seues aspiracions. En definitiva, ni podem fer negoci en aquest moment, ni tenen clar que ho puguen fer en un futur a mig o llarg termini.

Aquesta decisió ha anat acompanyada amb la dimissió del Conseller de Sanitat autonòmic; un conseller que s’ha assenyalat públicament per intentar criminalitzar i responsabilitzar el moviment ciutadà i els treballadors i treballadores, acusant-los de radicals i de ser els responsables del deteriorament de la sanitat madrilenya. A la vista de la seua actitud passada, a Intersindical Salut no ens cauen els anells per aplaudir la decisió i desitjar la seua desaparició del mapa polític; encara que pensem que és molt provable que, com els seus antecessors, acabe treballant per l’empresa privada, aprofitant el que s’ha anomenat “fenomen de la porta giratòria”, que no és, ni més ni menys, que la demostració evident de la falta d’escrúpols i ètica d’uns responsables polítics, que diuen defensar la sanitat pública. És clar que sols defensen el seus interessos i els del sector privat.

Des del País Valencià i des d’Intersindical Salut felicitem i fem arribar la nostra enhorabona a totes les persones i entitats de caire social, polític i sindical que han donat suport a les mobilitzacions. D’elles, individual o col·lectivament, és l’èxit. Ara cal no baixar la guàrdia i seguir vetlant pel nostre dret a la salut, deixant-lo en mans d’una sanitat 100% pública i de qualitat i esperem que el seu exemple puga servir de model per evitar futures agressions a la nostra sanitat o en altres territoris. Si es pot!!!!

Si se puede!


suspensió sanitat pública privatització madridDeixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.