Denúncies
Reclamació

El personal estatutari fix en millora d’ocupació, progresará en su Desenvolupament Professional

INTERSINDICAL SALUT torna a guanyar una sentencia, pel reconeixement del temps treballat com personal estatutari fix en millora d'ocupació, a efectes del Desenvolupament Professional en la categoria d'origen

12 / 02 / 2016 | Intersindical SalutEl Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 4 d’Alacant, ha estimat la reclamació de la part actora que, tenint la condició de personal estatutari fix, exercia les seues funcions en situació de millora d’ocupació en un lloc de superior categoria. Donant-li la raó a la treballadora que reclamava el reconeixement de grau de Desenvolupament Professional en el lloc d’origen, petició a la qual es negava la Conselleria de Sanitat adduint que la peticionaria desenvolupava en l’actualitat un lloc estatutari interí.

Per a la fonamentació de la sentencia, el Jutjador ha argumentat de manera semblant al que es diu en sentencies de 20/03/2014 i 24/09/2014 del TSJCV en les que s’indica que la pretensió no es la d’assolir una progressió professional amb el reconeixement de drets sobre la categoria superior, si no que estem davant del legítim dret a la correcta aplicació de art. 35 de la Llei 55/2003 (Estatut Marc) i del Decret autonòmic 85/07, de 22 de juny (art. 6 i 14) en allò relatiu al reconeixement de grau de Desenvolupament Professional a aquell personal, que en situació de promoció interna temporal, pretén el reconeixement del dret en el lloc d’origen on ostenta la condició de personal estatutari fix, tot i indicant que la situació administrativa és la de actiu.Així doncs, des d’INTERSINDICAL SALUT, acollim positivament els pronunciaments dels tribunals en favor de les demandes dels nostres afil·liats, tot i recordant que totes aquelles situacions semblants poden ser objecte del mateix resultat, tot i instant l’administració que invertixca el seu criteri a l’hora de resoldre aquestos expedients a la vista dels pronunciaments dels tribunals.

personal estatutari fix desenvolupament professionalDeixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.