Denúncies
Negociació. Mesa Sectorial sanitat
Propostes

Reivincació de drets laborals en Atenció Contiuada i Guardies Mèdiques

SIMAP- IINTERSINDICAL ha tornat a insistir a la Mesa Sectorial de Sanitat i davant la Direcció General de Recursos Humans i Econòmics de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en reivindicacions sobre la jornada i retribució en Atenció Continuada, Guàrdies i nits

14 / 10 / 2016 | Intersindical Salut

Us deixem un resum de les reivindicacions.
1.- NOMENAMENTS D'ATENCIÓ CONTINUADA.
Hem denunciat la reiteració de contractes amb frau de llei que afecta un gran nombre de professionals sanitaris. Volem negociar la creació d'una categoria professionals i la integració com a personal estatutari amb tots els drets del personal temporal. Volem un anàlisi per determinar quants d'aquestos contractes suposen una necessitat estructural i la seua reconversió en places vacants, i que la resta que no disposen d'aquesta condició es reconvertisquen en acumul de tasques, i que s'avalue en cada lloc la conveniència de passar-los a vacants per ser coberts per interins.

1.- NOMENAMENTS D'ATENCIÓ CONTINUADA.
2.- LLIURANÇA DE LA GUÀRDIA DE PRESÈNCIA FÍSICA DE DISSABTE.
3.- ADEQUADA REGULACIÓ DE L'ATENCIÓ CONTINUADA/GUÀRDIES.
4.- AMPLIACIÓ DELS SUPÒSITS D'EXTENSIÓ VOLUNTÀRIA DE GUÀRDIES.

2.- LLIURANÇA DE LA GUÀRDIA DE PRESÈNCIA FÍSICA DE DISSABTE.
Volem que deixe de incomplir-se el dret a descans setmanal de 36 hores ininterrompudes en el còmput de 14 dies. El compliment de les directives europees sobre descans setmanal, exigeix la lliurança del dilluns quan es realitza una guàrdia en dissabte. Requerim una correcta aplicació del temps de descans setmanal, i que s'emeta instrucció a les gerències de departament per establir lliure el dilluns com a temps de descans a la guàrdia realitzada en dissabte.
3.- ADEQUADA REGULACIÓ DE L'ATENCIÓ CONTINUADA/GUÀRDIES.
Demanem que es revise la regulació de la prestació de l'atenció continuada, guàrdies, en jornada complementaria, per adaptar-la a les directives europees en matèria de prevnció de riscos laborals i conciliació de la vida familiar i laboral
4.- AMPLIACIÓ DELS SUPÒSITS D'EXTENSIÓ VOLUNTÀRIA DE GUÀRDIES.
Que s'amplien els supòsits que permeten l'exempció de guàrdies davant necessitats de conciliació de la vida familiar i laboral i davant mesures de prevenció de la salut laboral de forma preventiva, també, no sols quan la malaltia ja siga manifesta. Exempció voluntària de guàrdies per edat als 46 anys

reivindicacions mesa sectorial jornada horari atenció continuadaDeixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.