Acció Sindical.

Intersindical rebutja frontalment la creació d’una empresa publica de salut

Intersindical rebutja frontalment la creació d’una empresa publica de salut
20 / 04 / 2021 | Intersindical Salut

La publicació, per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, de la resolució per la qual s'anuncia la intenció de crear una Empresa Pública de Salut (EPS) és simplement l'últim botó de mostra del caràcter antidemocràtic i de la inoperància per a gestionar la sanitat valenciana d'aquesta Conselleria.

Antidemocràtic perquè es fa, com a tantes altres coses, sense consultar, ni tan sols comunicar, als sindicats i resta d'agents socials, una mesura a la qual ja s'havien negat rotundament fa un parell d'anys. Antidemocràtic perquè estableix i sanciona, d'una vegada per sempre, i quasi amb seguretat de forma irreversible, la clivella entre personal empleat públic i personal laboral, dividint en lloc de conjuminant, creant diferències de salari i condicions laborals entre el personal de la sanitat valenciana, establint dos règims jurídics completament diferents dins de la mateixa Conselleria. Antidemocràtic perquè condemna, a les comarques que estan en règim de concessió administrativa (com la Marina Alta), a no comptar, mai més, amb ocupació pública de qualitat en el sector de la sanitat. Antidemocràtic perquè condemna a aquestes comarques i als serveis que englobarà aquesta empresa pública, a regir-se per criteris mercantils (per molt pública que siga l'empresa) a l'hora d'afrontar les necessitats de salut. Antidemocràtic perquè incompleix la promesa, feta mil vegades pel President de la Generalitat, de revertir les concessions, ja que això no és una reversió, és un canvi de croms. Perquè amb la creació d'una empresa pública es facilita enormement, pràcticament es posa en safata, la reprivatització de la sanitat valenciana quan hi haja un canvi de govern.

Inoperant perquè s'excusa en la situació de pandèmia mundial, quan aquest és un problema que arrossega la sanitat valenciana des de fa més de 20 anys. Inoperant perquè en sis anys de Govern del Botanic ha sigut totalment incapaç de revertir la lamentable situació de la sanitat que havia deixat el PP, i ara recorre a un procediment ‘d'urgència’ per a donar carpetada a una sèrie de situacions incòmodes que no sap com solucionar. Inoperant perquè fica en un calaix de sastre a tots els serveis privatitzats pel PP (ressonàncies magnètiques, assistència farmacèutica en centres sociosanitaris, concessions i qui sap quantes coses més). Inoperant perquè amb la creació d'una empresa pública reconeix implícitament que és incapaç de gestionar directament la sanitat pública, i necessita tirar mà d'uns altres que la traguen del mal pas.

Finalment, i per als quals tinguen la memòria fluixa, recordar que les empreses públiques valencianes, tals com Imelsa, Emarsa i tantes altres, han sigut un viver de corrupció de proporcions monumentals, costant a les valencianes i valencians una enorme quantitat de milions d'euros que podien haver sigut molt ben emprats per a serveis de tota mena.

Per tot això Intersindical Salut s'oposa i s'oposarà per tots els mitjans, inclosos els legals, a aquesta pretensió de la Conselleria de Sanitat

salut publica empresaDeixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.