Account
Carrito

No hay productos en el carrito.

Per què cal votar per Intersindical Salut-Iv

Els treballadors i les treballadores de la sanitat valenciana pateixen des de fa molts anys una situació greu de precarietat laboral, amb salaris baixos, poca estabilitat i condicions laborals deteriorades. Tot com a conseqüència d’una brutal política neoliberal imposada pel govern de la Generalitat i acompanyada per la presència d’un model sindical dominant, allunyat de la participació activa dels treballadors i les treballadores, que només s’ha assegurat l’adhesió permanent al govern de torn, al qual se li ha regalat una pau social a canvi d’unes minses contrapartides.

Per a fer front a aquesta situació, no és possible la resignació ni l’acceptació implícita. Cal oferir als treballadors i les treballadores una opció diferent que, com ara la Intersindical Salut-Iv, represente una nova manera de fer sindicalisme, fent compatibles els interessos del conjunt del personal sanitari i no sanitari amb els dels col·lectius professionals concrets, en un marc definit per:

  • l’assemblearisme,
  • l’autonomia i independència en el procés de presa de decisions,
  • la visió global de la sanitat,
  • la defensa sense concessions de la sanitat pública, universal i de gestió directa,
  • la negativa a negociar drets consolidats,
  • la implicació del sindicat en els problemes quotidians de les persones treballadores en els seus centres de treball.

En definitiva, es tracta d’una opció sindical reivindicativa i sense lligams, on es possible compatibilitzar el sindicalisme de classe i el professional amb un objectiu comú: tindre una capacitat real de millorar les condicions laborals, socials i econòmiques dels empleats i empleades de la sanitat pública en la mesa sectorial de Sanitat.

Les iniciatives que hem impulsat en els últims anys són ben eloqüents, des de les lluites per una jornada digna, un salari just i unes millors condicions laborals de les diferents categories professionals, fins a la reivindicació d’un sistema sanitari públic de qualitat, passant per  l’oposició frontal a la política de privatitzadora del govern valencià.

El dia 16 de novembre se celebren eleccions sindicals en la sanitat pública valenciana. Serà el moment en què totes i tots podrem optar per un altre model sindical amb el vot a les candidatures de Intersindical Salut-Iv. Serà la millor manera d’apostar per un canvi de rumb en les expectatives de futur.

To top