Negociació. Mesa Sectorial sanitat
Propostes

Sanitat es compromet a convocar una reunió extraordinària sobre la borsa de treball

El compromís ha estat fruit de la petició de SIMAP-INTERSINDICAL SALUT d'acabar amb el frau a la borsa de treball

01 / 07 / 2016 | Intersindical Salut


A la reunió d'ahir de la Mesa Sectorial, a l'apartat de precs i preguntes, SIMAP-INTERSINDICAL SALUT va fer ús de la paraula per demanar, entre altres coses, la convocatòria d'una reunió extraordinària i monogràfica per abordar la problemàtica de la borsa de treball.

La petició del sindicat obeeix a la necessitat d'acabar definitivament amb les irregularitats i les il•legalitats en l'adjudicació dels nomenaments temporals a la borsa de treball, perquè entenem que no és de rebut que algunes persones se n'aprofiten de l'ús indegut de la borsa de treball i que, a més a més, aquesta actuació quede impune.

Per acabar amb aquests pràctiques, que no deixen de ser una vessant més de corrupció, s'han d'articular mecanismes àgils d'accés a la informació de la contractació de borsa de treball, aquesta informació ha de ser pública i accessible per tothom i, per últim, cal l'establiment d'equips de treball a la mateixa Conselleria de Sanitat, que puguen resoldre, en via administrativa, qualsevol tipus de denúncia de suposats casos d'incompliment de la normativa de borsa.

No sols han treballat més, sinó que, a més, acumulen més punts a la borsa de treball, adquirint un mèrit preferent sobre les que han estat honrades.

Per SIMAP-INTERSINDICAL SALUT és absolutament imprescindible restituir la credibilitat de la borsa de treball i reparar els greuges causats a aquelles persones, respectuoses amb la legalitat, que han vist com emparant-se en la picaresca, el frau o la il•legalitat, altres persones, no sols han treballat més, sinó que, a més, acumulen més punts a la borsa de treball, adquirint un mèrit preferent sobre les que han estat honrades.

Aquesta tasca de restitució de la legalitat passa per garantir, en un futur, l'estricte compliment de la normativa i la persecució de les actuacions il•legals; però en cap cas passa per aplicar la llei de punt final a l'actuació d'etapes anteriors: és imperatiu exigir responsabilitats als que han transgredit les normes i als que s'han beneficiat d'aquests incompliments.

Finalment, la Conselleria es va comprometre a notificar, la setmana que ve, a les organitzacions sindicals integrants de la mesa sectorial, la data de la convocatòria d'una reunió extraordinària per abordar aquestes qüestions.

bolsin bolsaDeixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.