Denúncies

S’ajorna al 9 de juny la Mesa General sobre la devolució dels 44 dies de l’extra de 2012

Incomprensiblement ha estat a petició d’UGT, CCOO, CSIF i CEMSATSE, per poder signar un nou acord amb el PP, sense que els passe factura a les eleccions sindicals de sanitat

30 / 05 / 2014 | Intersindical Salut

De vegades resulta difícil entendre determinades actituds d’alguns sindicats de la Mesa General i, malauradament, està resultant més habitual del que seria desitjable.

De vegades resulta difícil entendre determinades actituds d’alguns sindicats de la Mesa General i, malauradament, està resultant més habitual del que seria desitjable.

Deixant a banda, la subscripció d’acords que perpetuen les retallades retributives del personal estatutari i donen un baló d’oxigen al Consell, que el PP que no es mereix. Ara ens trobem que, a petició de CCOO, CEMSATSE, CSIF i UGT, s’ajorna al 9 de juny la reunió de la Mesa General, que en principi estava prevista pel dia 30 de maig, tot i tenir un compromís del Conseller d’Hisenda per fer-la abans d’acabar maig.

A primera vista sembla intranscendent un ajornament de 10 dies, però és clar que la petició obeeix a raons de pes, que res tenen a veure amb els interessos dels empleats i empleades públics. Com heu pogut seguir pels nostres comunicats, en una primera reunió informal amb el Conseller, aquest va manifestar la seua intenció de pagar els 44 dies de la paga extra de desembre de 2012 en la nòmina de gener de 2015, amb l’excusa d’habilitar la previsió pressupostària.

A eixa reunió cap sindicat va manifestar una oposició expressa, excepte INTERSINDICAL VALENCIANA, que va insistir que l’extensió del pagament a la resta del personal s’havia de fer immediatament, en concordança amb la immediatesa de les execucions de les sentències favorables als treballadors i treballadores públics. D’aquesta manera s’evitaria la presentació de recursos individuals per accelerar via judicial el seu pagament. A més, l’excusa de la previsió pressupostària sembla ridícula, doncs el Conseller d’Hisenda havia de tenir prevista per 2014 la partida pressupostària, perquè deu ser l’única persona del mon mundial que no sabia que prompte o tard havia de pagar la part proporcional de la paga extra de 2012. I tampoc seria la primera vegada que es modifica un pressupost en marxa per encabir una nova partida pressupostària.

En aquest escenari, i descartant que tinguen un problema d’agenda perquè són sindicats amb aparells institucionals ben fornits, és fàcil deduir que la veritable raó que s’amaga en la petició, és que tenen decidit el seu suport a la proposta del Conseller, una vegada més i a canvi de res, i no volen arriscar-se a que el personal estatutari els penalitze a les eleccions de sanitat, del dia 4 de juny, per la seua actitud quasi servil amb l’administració. Estem novament davant un supòsit on es prioritzen els interessos institucionals dels sindicats tradicionals, per damunt els interessos del personal de la sanitat pública. Desprès no volen sentir-se això de “no ens representen”.

paga extra mesa general devolució dels 44Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.