Denúncies

Intersindical Salut tanca el cercle per acabar amb el frau del borsí

Des de l’any 2012, el Sindicat està portant a terme un pla per a acabar amb la contractació de les substitucions de les vacances pel borsí intern.

10 / 07 / 2013 | Intersindical Salut

Intersindical Salut es va adherir un any més tard a l’acord pel qual es creava la nova borsa de treball. Aquesta decisió va ser presa després de comprovar que, els diferents departaments de salut, estaven fent un ús abusiu del borsí i que, des de fora, era impossible accedir a la informació i controlar la contractació feta per aquest mecanisme.

S’iniciaren les actuacions per tancar un cercle administratiu i judicial que acabara amb el frau de la contractació de les substitucions de vacances mitjançant el borsí.

Suposem que no és cap novetat, en primer lloc perquè no ho hem amagat mai i, en segon lloc perquè CCOO, lluny de reconèixer la seua impotència per resoldre el problema, ho repeteix, fins l’avorriment, intentant traslladar una malintencionada imatge de complicitat entre l’administració i els sindicats signants o adherits a l’acord.
Intersindical Salut, lluny d’entrar en protagonismes i polèmiques fictícies, a la vista dels fets, va decidir començar a actuar, i així ho va fer, centrant-se en el Departament del Dr. Peset, sabent que les accions tindrien repercussions més generals, en altres departaments. S’iniciaren les actuacions per tancar un cercle administratiu i judicial que acabara amb el frau de la contractació de les substitucions de vacances mitjançant el borsí. Les passes seguides són les que a continuació es detallen:
- Abril de 2012. Es va dirigir un escrit a la DG de Recursos Humans denunciant les contractacions irregulars de les vacances de 2011.
- Maig de 2012. Es comunica a la DG de Recursos Humans la relació de contractacions irregulars fetes en l’estiu de 2011 i s’exigeix l’enviament d’instruccions a tots els departaments i la depuració de responsabilitats.
- Maig de 2012. La Conselleria envia una circular recordant a les gerències que la contractació de vacances s’ha de fer per la borsa general.
- Gener de 2013. Tornem a comunicar a la Conselleria la relació de contracte irregulars de 2012 i, anant més enllà, es presenta denuncia contra el gerent per un presumpte delicte de prevaricació.
- Abril de 2013. El jutjat d’instrucció desestima la denuncia considerant que és competència de l’àmbit contenciós administratiu. El sindicat presenta recurs d’apel•lació que està a l’espera de resolució.
- Maig de 2013. Es presenta escrit a la DG de Recursos Humans exigint l’apertura d’expedient i depuració de responsabilitats al Gerent del Peset.
Ara, sabem que aquest treball ha donat resultat i, per part de les direccions dels departaments coneixedores de la situació judicial, estan traslladant el missatge que enguany totes les contractacions per a vacances es faran per borsa general.
Mentre altres sindicats s’omplin la boca i es posen medalles amb declaracions mediàtiques, Intersindical Salut treballa, va fent camí, tanca el cercle i a la vista estan els resultats. Sols queda recordar al companys i companyes de CCOO que no s’han de preocupar per nosaltres, sabem què hem de fer i ho fem.

vacances substitucions intersindical salut contractació borsíDeixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.