Opinió

ENS REUNIM AMB LA DIRECTORA GENERAL D’ALTA INSPECCIÓ PER TRACTAR EL TEMA DEL LABORATORI DE DÈNIA

Intersindical s’ha reunit aquest matí amb Isabel González, directora general d’Alta Inspecció de la Conselleria de Sanitat, per tractar del tema del laboratori de l’Hospital de Dénia. I les notícies no són gens favorables. En realitat ha estat un autèntic gerro d’aigua freda. Segons ens ha dit, la Conselleria no pot impedir el canvi d’empresa perquè en realitat a Marina Salut no li cal l’autorització de la mateixa. ¿La raó?

27 / 09 / 2017 | Intersindical Salut


Tot i que el Plec de Condicions estableix clarament que en el cas de subcontractació de serveis sanitaris la mateixa requerirà l’autorització de la Conselleria en aquest cas no s’aplica, perquè al presentar-se al Concurs Públic, Marina Salud, en la seva Oferta Tècnica, ja va especificar que el laboratori seria extern. En admetre a tràmit i adjudicar el contracte de serveis a Marina Salud la Conselleria ja estava acceptant l’externalització del laboratori, per tant no cal una aprovació expressa posterior.

No obstant això, no és cert, segons Isabel González, que Marina Salud comuniqués fa dues setmanes la decisió a la Conselleria i que aquesta ‘no posés cap problema’. Segons ens ha explicat aquest matí la directora general d’Alta Inspecció han estat treballant intensament amb els serveis jurídics de la Conselleria per buscar alguna fórmula que pogués aturar la venda del laboratori, i lamentablement no ha estat possible.
Malgrat tot li hem transmès tota la documentació que han generat les companyes de laboratori, en la qual s’explica perfectament totes les retallades de personal que hi ha hagut, les deficiències materials, els retards en la recepció de resultats, etc.
Isabel González ha promès inspeccions serioses, rigoroses i abundants a Dénia. I ens ha assegurat que segueixen treballant per la reversió, això sí, deixant sempre clar que primer va Ribera Salud.
D’altra banda directius de Marina Salut han anunciat aquest matí al laboratori que l’empresa que es queda amb el laboratori és Analiza.
Intersindical mantindrà una altra reunió, esta vegada amb el Gerent de Marina Salud, el dijous al matí. Li exigirem totes les garanties que es mantindrà tant la plantilla en la seva dimensió actual com les condicions de treball. I farem un seguiment estricte de l’empresa entrant des del moment un.

laboratori dèniaDeixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.