Vagues i mobilitzacions

Diversos col·lectius es concentren en tota Espanya per a demanar el blindatge de les pensions en la Constitució.

Diversos col·lectius es concentren en tota Espanya per a demanar el blindatge de les pensions en la Constitució.
13 / 11 / 2021 | Intersindical Salut

13/11/2021 - VALÈNCIA.

Diversos col·lectius s'han concentrat aquest dissabte a València i diverses ciutats espanyoles en defensa de les pensions públiques i en contra de les retallades i la privatització i han criticat la reforma del sistema que proposa el Govern, al mateix temps que han demanat la dimissió del ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá.

En l'acte han participat Intersindical Valenciana i CGT, entre altres, per a defensar les pensions "governe qui governe" i reclamar una reforma que blinde les pensions públiques, "dignes, justes i suficients", ja que en cas contrari, es traduirà en "retallades de les futures jubilacions i en un pla de privatització del sistema públic de pensions".

A més, tampoc garanteix la capacitat adquisitiva de les pensions a partir de 2022 en establir un sistema de càlcul de l'IPC que no permet revisar les retallades fins a passats els cinc anys.

Per això insten als diputats del Congrés a rebutjar la reforma del projecte de llei i votar en contra, i exigeixen l'increment de les pensions mínimes fins a equiparar-se al SMI i al 60% del salari mitjà i la derogació de les reformes de les pensions de 2011 i 2013 i les reformes laborals de 2010 i 2012 que "retallen pensions i redueixen salaris i cotitzacions socials.

A Madrid, representants de les organitzacions que integren la Mesa **Estatal pel blindatge de les Pensions (**MERP) s'han concentrat aquest migdia en la plaça del Museu Reina Sofia de Madrid per a exigir la protecció de les pensions en la Constitució i que s'evite la pèrdua de poder adquisitiu.

Els manifestants van recórrer a peu les calle Carretes, Jacinto **Benavente i Atocha de la capital madrilenya fins a arribar a la plaça del Museu Reina Sofia, en la qual es va donar lectura a un manifest per a demanar la "prohibició expressa" que qualsevol Govern puga "retallar o privatitzar, totalment o parcialment", el Sistema Públic de Pensions i que es "arreplegue com a obligació constitucional el manteniment del poder adquisitiu real de les pensions públiques".

"Ens sentim cada vegada més recolzats, comencem onze organitzacions i ara som més i molt diverses perquè això ha de convertir-se en un clam social i una necessitat", ha indicat als mitjans de comunicació la portaveu d'una de les plataformes.

Els organitzadors han destacat l'ampli moviment que s'ha generat entorn de la reivindicació en favor de les pensions públiques i van ressaltar la participació en la mobilització d'aquest dissabte de membres de nombroses plataformes que van arribar a Madrid en 15 autobusos.

"Som més de 360 organitzacions, moltes d'àmbit estatal, però hi ha organitzacions regionals i locals que han fet un gran esforç per a estar ací, hi ha hagut molt bona resposta de companys", han indicat els organitzadors.

Per a la plataforma és fonamental, "en un moment en el qual es debat una reforma de les pensions, prohibir de forma explícita en la Constitució la seua privatització" "Això és alguna cosa que ens uneix a totes", ha assegurat un dels membres de l'organització.

Els manifestants van portar durant el recorregut pancartes al·lusives a la seua reivindicació amb missatges com: "Pensionistes. Solidaritat entre generacions" o "Si es va blindar el deute, per què no les pensions".

Concentracions en altres ciutats
Les manifestacions s'han succeït en altres ciutats espanyoles com Barcelona, on unes 500 persones es van manifestar contra les reformes que suposen un perjudici per als pensionistes. La mobilització, convocada per Marea Pensionista, ha començat en plaça Catalunya i els participants s'han desplaçat fins a plaça **Sant Jaume per a protestar davant el Palau de la Generalitat i l'Ajuntament.

Alguns manifestants han subjectat pancartes amb els missatges 'La teua pensió és un dret, no és un regal' i 'Jubilació anticipada sense penalitzar'. La manifestació critica la "cascada de noves retallades que, de confirmar-se, deixen pàl·lids als de la reforma de 2013", ha expressat l'entitat en un comunicat. En el comunicat, l'entitat ha exigit al Govern que retire aquest projecte de llei per a evitar l'"empobriment i privatització" de les pensions.

A Pamplona han sigut unes 700 les persones les que han participat en la concentració que ha partit de la plaça de Baluard precedida per una pancarta amb el lema 'En defensa del sistema públic de pensions'. Els manifestants, que s'han organitzat en tres columnes separades, han corejat consignes com 'Governe qui governe les pensions es defensen', 'Derogació reforma de pensió' o 'Bretxa en el salari, bretxa en la pensió'.

"El sistema públic de pensions es vol reduir a un sistema assistencial de subsistència per a fomentar els plans privats de pensions", han censurat els organitzadors de la manifestació.

En declaracions als mitjans de comunicació abans de la manifestació, Benito **Uterga, en representació dels col·lectius convocants, ha criticat que "l'últim que hi ha damunt de la taula és que les pensions no pujaran l'IPC real, com ens havien promès, sinó que pujaran la mitjana dels 12 mesos anteriors, amb la qual cosa la pèrdua de poder adquisitiu que es pot donar enguany és immensa".Article complet en el següent enllaç:
https://valenciaplaza.com/jura-nuevos-letrados-icav

vagues i mobilitzacionsDeixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.